EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

7 Març 2017

Visita al taller de risografia Do the Print

Els estudiants de l'assignatura Taller de Creació Gràfica, de tercer curs del Grau de Disseny, conduida per Jo Milne, van visitar el taller Do the Print, al barri de Gràcia, a Barcelona, on van parlar de com funciona el procés d'impressió en risografia i els inicis de les màquines Gerstetner, així com d'algunes de les seves publicacions i treballs fets per encàrrec.

EINA visita el taller de risografia Do the Print
3 Març 2017

Sessió del MURAD amb Martí Guixé i Joaquim Ruiz Millet

En el context de la investigació mitjançant l'edible art i el food design, dins el Màster Universitari d'Investigació en Art i Disseny, els professors Octavi Rofes i Tània Costa van desenvolupar una sessió entorn al projecte SPAMT (1997) i DS20Y17 '(2017) de Martí Guixé, amb una visita a la seva exposició a la galeria barcelonina H2O i al Bar Ex-Designer del dissenyador.

Octavi Rofes ha col·laborat en l'exposició DS20Y17' (Digital SPAMT 2017, 20 Years, 17 minutes) amb la reelaboració d'un diagrama co-dissenyat amb Martí Guixé l'any 1997, que reactualitza la cartografia crítica del Food Design el 2017.

Joaquim Ruiz Millet, director de la galeria H2O, va participar en l'explicació del projecte de comissariat en disseny i en el context creatiu de les peces de Martí Guixé editades per la galeria.

La segona part de la visita es va desenvolupar al Bar Ex-Designer de Martí Guixé, amb l'explicació del projecte per part del mateix dissenyador i amb l'experiència d'ús del mobiliari i estris de degustació dissenyats amb impressores 3D en el propi local.

EINA - Sessió del MURAD amb Martí Guixé i Joaquim Ruiz Millet
2 Març 2017

"Eloqüència del color", visita dialogada a l'exposició "Absis", de Jaume Ribas

El proper dissabte 4 de març, Àlex Mitrani, juntament amb Pep Montoya, professor de Belles Arts, realitzarà una visita dialogada de l’exposició Absis de Jaume Ribas, exestudiant d’EINA, al Museu de Montserrat.

"Eloqüència del color", visita dialogada a l'exposició "Absis", de Jaume Ribas
1 Març 2017

Exposició d'il·lustració per a publicacions infantils i juvenils "On és l'elefant?”

 • Inauguració Dijous 9 de març, 19h
 • Exposició Del 9 al 24 març 2017
 • Taller Dissabte 18 de març, de 17h a 18h
 • EINA Espai Barra de Ferro

Exposició

On és l'elefant? és l'exposició amb la qual els alumnes del Curs d'especialització Il·lustració per a publicacions infantils i juvenils d'EINA mostren treballs de la dotzena edició del curs.

Es podran veure dibuixos realitzats per Andrea Mahnke Torres, Ángeles Ercilla Nicolet, Àngels Prat Valverde, Anna Baquero Font, Anna Valpuesta Farré, Benedetta Giudice, Berta Cervilla Muñoz, Elena Díez Hernández, Estefani Bravo Morales, Federica Pavan, Gemma Fontanals Guxens, Hugo Cárdenas Bernal, Larissa Merzthal Linares, Liliana Infante Villa, Maria Ortega Monsonet, Mónica Toledo Guzmán, Neus Mondaray Posada, Ona Marcet Condal, Rebecca Morgan, Sarah Jaramillo Toro i Tita Wong Argenzio.

Les peces s'han realitzat dins dels seminaris impartits per Pep Brocal, Mercè Canals, Gusti, Óscar Julve, Lluïsot, Gabriela Rubio, Irene Savino, Cecilia Silva-Díaz i Jorge Zentner. En aquesta edició, s'ha comptat, a més, amb la col·laboració de Stéphane Corbinais, África Fanlo, Lluís Farré, Mercè López, Ramón París, Eva Sánchez i Carme Solé, com a conferenciants convidats al curs.

Taller

El proper dissabte 18 de març, de 17h a 18h, es realitzarà el taller Aquí està l'elefant!, construeix i pinta el teu propi pop-up, impartit per Anna Baquero i Maria Ortega. Taller dirigit a nens i nenes, però els adults també hi seran benvinguts. Places limitades. Reservar plaça.

Taller "Aquí està l'elefant!"

Exposició d'il·lustració per a publicacions infantils i juvenils "On és l'elefant?”
1 Març 2017

Exestudiants a la Fira d'Il·lustració del FLIC Festival

 • 10 i 11 de març
 • Museu del Disseny de Barcelona - Sala Foyer 4a planta
 • Accés gratuït

Els dies 10 i 11 de març se celebra, al Museu del Disseny de Barcelona, la 1a edició de la Fira d'Il·lustració del FLIC Professional, que aquest any se centra en el sector de la literatura infantil i juvenil.

La fira comptarà amb la participació d'Anna Aparicio Falcó, Laura Fernández Arquisola, Daniella Ferretti Cortés, Gisela Navarro i Alexandra Sternin, exestudiants del Postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual i Andrea Mahnke, Anna Valpuesta i Gemma Fontanals, estudiants del curs d’especialització en Il·lustració per a publicacions infantils i juvenils.

Fira d'Il·lustració del FLIC Festival Barcelona
28 Febrer 2017

Projecte "transient senses" d'Alex Arteaga al MURAD

Des del curs passat, el projecte d'investigació "transient senses" d'Alex Arteaga ha estat integrat en la docència del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny (MURAD).

Els assajos de text, àudio i vídeo realitzats en el projecte d'Arteaga sobre el Pavelló Mies van der Rohe seran exposats per primera vegada al Pavelló. Aquesta exposició constitueix un marc de reflexió estètica sobre la manera en què el Pavelló condiciona la constitució d'interioritat i exterioritat. "Transient senses" va ser desenvolupat dins d'"Architecture of Embodiment", un entorn d'investigació sobre la relació entre arquitectura i l'emergència de sentit.

 • Organitza: Editiorial RM i Fundació Mies van der Rohe
 • Col·labora: EINA i el projecte d’investigació "Generating Knowledge in Artistic Research: Towards an Alternative Account”.
"Transient senses" d'Alex Arteaga al Pavelló Mies van der Rohe
© Rafael Vargas
27 Febrer 2017

Cafè amb... Rosa Medina

 • Dilluns 6 de març
 • 15h
 • EINA

El proper 6 de març farem un Cafè amb Rosa Medina, exestudiant d'EINA, mentre parla d' UX i vida vikinga, de la seva experiència com a UX Designer als paísos nòrdics.


Rosa Medina Fàbregas va acabar els seus estudis en disseny gràfic a EINA, l’any 2010, quan va seguir formant-se als postgraus en disseny web d'EINA i web 2.0 a la UPF, compaginant estudis i feina com a freelance en UX/UI i front-end development en diversos projectes.

L’any 2013, després de participar en el curs d’estiu de CIID (Copenhagen Institut of Interaction Design), va decidir anar-se'n a viure a Dinamarca i estudiar un màster en Disseny de Serveis, a la AAU.

Des de 2015 ha treballat per diverses empreses daneses amb els rols d'usability tester i UX designer. Actualment treballa com a UX designer per Momondo.


Cafè amb... és un cicle de xerrades en el marc del Màster en Disseny Gràfic d'EINA, on, des de diferents mirades de professionals, es tractaran temes relacionats amb l'àmbit del disseny gràfic. Es tracta d'unes trobades mensuals, de només 1h de durada, obertes al públic.

EINA - Cafè amb... Rosa Medina
24 Febrer 2017

Llibre sobre innovació docent amb participació d'Anna Majó

Anna Majó, exestudiant i professora de Didàctica del Disseny, entre d'altres assignatures, al Grau de Disseny, així com membre del Grup de Recerca DIDI (Didàctica del Disseny) d'EINA, ha col·laborat en els continguts del llibre "La perspectiva DIY en la universidad: ¡hazlo tú mismo y en colaboración!" de la col·lecció Educación universitaria de l'Editorial Octaedro.

"Aquesta publicació és el resultat del procés dut a terme en el desenvolupament de dos projectes basats en algunes aportacions de la perspectiva DIY (do it yourself, fes-ho tu mateix) a la docència universitària. Vam presentar la fonamentació dels projectes i les fases del seu desenvolupament: formació dels docents; implementació en deu assignatures dels graus de Belles Arts, Pedagogia, Educació social i Mestre d'Educació Infantil i Primària, les tensions i aportacions que sorgeixen en el procés i el paper dels objectes visuals digitals (OVD) que generen els estudiants per reflectir els seus trajectes d'aprenentatge. Tot això amb la finalitat de descobrir nous sentits de l'aprendre més propers a les realitats i les necessitats dels estudiants i de repensar el paper del docent per afrontar els reptes d'un món en canvi."

"La perspectiva DIY en la universidad: ¡hazlo tú mismo y en colaboración!"
23 Febrer 2017

"MAM", exposició d'il·lustració de Queralt Guinart

El proper dijous 2 de març s'inaugura l'exposició "MAM", on es podran veure il·lustracions de Queralt Guinart, estudiant de tercer curs del Grau de Disseny d'EINA.

"MAM és un recorregut d'autoaprenentatge en el món de la il·lustració, un bolcat sense correccions ortotipogràfiques que busca nodrir-se de tot allò que hi ha al meu voltant amb la intenció de buscar concepte en les coses quotidianes. Perquè pel que fa a mi i la meva filosofia artística ja sabeu que d'on no n'hi ha no en raja i que con cien cañones por banda nos van a matar a palos.
Un "Mira, mama!" de caire col·lectiu."

undefined
23 Febrer 2017

Audio de la xerrada Cafè amb... Carles Murillo "Veritats i varietés"

Ja podeu escoltar la xerrada "Veritats i varietés" de Carles Murillo, en el marc de "Cafè amb...", organitzat des del Màster en Disseny Gràfic, que es va realitzar el passat 20 de febrer.

També podeu descarregar-vos la seva presentació.

Xerrada Cafè amb... Carles Murillo "Veritats i varietés" a EINA
22 Febrer 2017

Fons bibliogràfic de Manel Clot a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic

El proper 1 de març tindrà lloc l'acte de donació de la família Clot del fons bibliogràfic de Manel Clot, qui va ser professor d'EINA, a la biblioteca Daniel Giralt-Miracle de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic.

L'acte comptarà amb les intervencions de Ferran Barenblit, director del MACBA, Marià Dinarès, president d'H. Associació per a les Arts Contemporànies, i els artistes Carles Congost, Pep Duran i Jordi Pagès.

undefined
Manel Clot a la Quam de 1990. Fotografia: © Pere Tordera (el9nou)
21 Febrer 2017

Xerrada de Santi Vilanova a la Sala Zona3 de Castelló

 • 25 de febrer
 • 11h
 • Sala Zona3, Castelló
 • Entrada lliure

El proper 25 de febrer es realitzarà la xerrada "De la pantalla a l'espai", a càrrec de Santi Vilanova, exestudiant i actualment professor de les assignatures Creació Digital i Escenografia al Grau de Disseny, on parlarà de les referències, processos i resultats dels treballs en els que ha col·laborat els darrers anys amb Telenoika, Playmodes Studio i PlayMID.

20 Febrer 2017

"Espais narratius: diàlegs visuals" a càrrec d'Anna Alcubierre - Pràctiques i Territoris del Disseny Actual II (MURAD)

 • Dimarts 28 de febrer i Dimarts 7 de març
 • de 18h a 20h
 • Aula 8
 • EINA
 • Assistència oberta

Espais narratius: diàlegs visuals

Anna Alcubierre
Llicenciada en Art Dramàtic, especialitat d'escenografia, a l'Institut del Teatre de Barcelona per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1998, i titulada en disseny, especialitat d'interiors, per EINA el 1993. Està treballant com a professional del disseny d'exposicions a museus i centres culturals des de l'any 1998. Dirigint en l'actualitat l'estudi propi Espai_e, dedicat a aquest tipus d'activitat.


L'assignatura Pràctiques i Territoris del Disseny Actual II, coordinada per Anna Pujadas, que pertany al Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny es presenta com un fòrum de conferències, workshops i seminaris oberts al públic. Les ponències estaran realitzades per una selecció de creadors d'àmbits i pràctiques emergents, experts en noves tendències en els processos del disseny. S'estudiaran àmbits particulars que propicien la confluència del pensament, el coneixement científic, les propostes artístiques i les pràctiques quotidianes i s'analitzarà com aquests obliguen a revisar conceptes en el disseny i estan donant lloc a noves categories professionals.

"Espais narratius: diàlegs visuals" a càrrec d'Anna Alcubierre - Pràctiques i Territoris del Disseny Actual II (MURAD)
20 Febrer 2017

"Tipografia global i multilingüe" a càrrec d'Andreu Balius - Pràctiques i Territoris del Disseny Actual II (MURAD)

 • 27 de febrer i 6 de març
 • de 18h a 20h
 • Aula 8
 • EINA
 • Assistència oberta

Tipografia global i multilingüe

Andreu Balius
"Sóc dissenyador de tipus amb seu a Barcelona. Podeu fer una ullada a Typerepublic, la meva fundició tipogràfica, per veure algunes de les tipus de venda al públic i treball de tipografia publicats. De fet, si estàs buscant tipografia espanyola, aleshores... Has trobat el lloc! També estic involucrat en tipus de lletra multi-script. Un dels meus dissenys és Al-Andalus, una escriptura àrab dissenyada per a fins literaris. Sí, va ser un llarg procés de treball i va formar part de la meva recerca de doctorat en tipografia àrab espanyola".


L'assignatura Pràctiques i Territoris del Disseny Actual II, coordinada per Anna Pujadas, que pertany al Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny es presenta com un fòrum de conferències, workshops i seminaris oberts al públic. Les ponències estaran realitzades per una selecció de creadors d'àmbits i pràctiques emergents, experts en noves tendències en els processos del disseny. S'estudiaran àmbits particulars que propicien la confluència del pensament, el coneixement científic, les propostes artístiques i les pràctiques quotidianes i s'analitzarà com aquests obliguen a revisar conceptes en el disseny i estan donant lloc a noves categories professionals.

"Tipografia global i multilingüe" a càrrec d'Andreu Balius - Pràctiques i Territoris del Disseny Actual II (MURAD)
17 Febrer 2017

Presentació del llibre MATERIA IMPRESA, amb participació d'Ariadna Fàbregas

El proper dimarts 21 de febrer es presentarà el llibre MATERIA IMPRESA De la virtualitat digital a la materialitat tridimensional en la investigació artística, editat per Comanegra, que recull articles com "Impacte de les tecnologies de fabricació additiva (3D) en els processos creatius", d'Ariadna Fàbregas, exestudiant i professora al Grau de Disseny, o d'altres d'autors com Albert Valera i Àngels Viladomiu, exprofessors d'EINA.

MATERIA IMPRESA, Comanegra
E I N A