EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

16 de setembre 2019

"Les imatges prenen la paraula", xerrada a càrrec d'Adolfo Serra

 • 21 d'octubre, 17h
 • EINA, Barcelona
 • Obert al públic

Adolfo Serra, en el marc del postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual, parlarà sobre el repte d'il·lustrar i el procés de creació de llibres il·lustrats. Aquesta activitat dona el tret de sortida a la celebració dels 20 anys dels cursos d'il·lustració a EINA.

"Il·lustrar és decidir, il·lustrar és comptar, il·lustrar és observar, il·lustrar és... moltes coses i depèn de la visió de cadascú. Hi ha tantes formes d'il·lustrar com il·lustradors. La línia, el traç, la taca, la metàfora, la narració, les experiències pròpies, tot serveix per crear. El text és el camí, però de vegades cal sortir-se del mateix i buscar l'ocult, mirar des d'una altra perspectiva. El repte de l'il·lustrador és fer visible aquest món interior al lector i enfrontar-se al full en blanc."

Al finalitzar la xerrada, els i les estudiants del postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual i el postgrau en Il·lustració per a publicacions infantils i juvenils participaran a un taller amb l'il·lustrador.

Adolfo Serra

Explorador de fulls en blanc. Va estudiar Publicitat i Relacions Públiques, però aviat va tornar a la seva passió de la infància: dibuixar, reprenent els llapis i les aquarel·les a la Escuela de Arte 10 de Madrid. Des de llavors la seva taula s'ha omplert de colors, papers i textures.

Les seves il·lustracions han estat seleccionades a Bologna Children's Book Fair (Itàlia), Biennal d'Il·lustració de Bratislava (Eslovàquia), Sharjah Childrens Book Fair (Emirats Àrabs), Catálogo Iberoamericano de Ilustración (Mèxic), CJ Picture Book Awards (Corea), Mostra Internazionale d'Illustrazione per l'Infanzia Sàrmede (Itàlia).

Adolfo Serra
13 de setembre 2019

Exposició “Cal·ligrafia Volumètrica. La cal·ligrafia, del passat cap al futur”

“Cal·ligrafia Volumètrica” és una manera d’enforcar la cal·ligrafia medieval cap al futur. L’exposició, basada en el Treball de Fi del Grau de Disseny d’Edgar Duch, està centrada en un seguit de peces que esdevenen el resultat de l’estudi d’un nou recurs estètic, que intenta obrir una nova esfera de coneixement de la cal·ligrafia medieval.

L’objectiu de la mostra és sistematitzar la projecció de la cal·ligrafia sobre formes volumètriques, establint les proporcions de la distorsió de la lletra, les mides de ploma necessàries i la formalització de les figures base.

“Cal·ligrafia Volumètrica” es fonamenta en una profunda recerca en llibres clàssics i manuals de cal·ligrafia i també per les nombroses experimentacions prèvies al desenvolupament del projecte.

Exposició “Cal·ligrafia Volumètrica. La cal·ligrafia, del passat cap al futur”, d'Edgar Duch
© Edgar Duch
12 de setembre 2019

Sessions informatives grau de Disseny 2020/2021

Per saber més sobre el Grau de Disseny d'EINA del curs 2020/2021, pots venir a conèixer-nos aquí:

Sessions informatives a EINA

EINA, Barcelona

 • Dissabte, 18 de gener a les 11h
 • Dissabte, 15 de febrer a les 11h
 • Dissabte, 28 de març a les 11h
 • Dissabte, 18 d’abril a les 11h
 • Dissabte, 16 de maig a les 11h

Pots confirmar la teva assistència a info@eina.cat

Saló de l'Ensenyament

Fira de Barcelona, Palau 1, Barcelona
Del 18 al 22 de març

Jornada de Portes Obertes

EINA, Barcelona
Divendres, 24 d’abril, de 10h a 18h

Pots confirmar la teva assistència a info@eina.cat

4 de setembre 2019

“Salts per a la ciutat” al Museu del Disseny de Barcelona

L’exposició “Salts per a la ciutat” mostra els obstacles de disseny realitzats per a un dels concursos hípics amb més prestigi a nivell mundial: el Concurs de Salts Internacionals (CSIO) que té lloc al Reial Club de Polo de Barcelona.

Es tracta de peces que simbolitzen monuments o obres emblemàtiques de Barcelona com ara la Sagrada Família, el barri de l'Eixample o l’obstacle “Metrópolis”, un tribut a xarxa de metro de la ciutat realitzat al 2018 per Anna Milla, estudiant del Grau de Disseny d’EINA.

L’exposició té el mateix recorregut que un genet faria poc abans de competir, per aprendre l'ordre dels obstacles. Tots els obstacles exposats, dissenyats per estudiants d’escoles d’art i disseny de la ciutat, passen a formar part dels recorreguts del CSIO Barcelona.

CSIO 2018
4 de setembre 2019

MURAD - Exposició "Perspectives en transició: investigant a través de l'art i el disseny" i presentació de la revista LAMURAD

 • Inauguració Dijous 12 de setembre, 19h
 • Exposició Del 12 al 20 de setembre
 • Sala d’exposicions del Cercle Artístic Sant Lluc, Barcelona
 • Obert al públic

La mostra “Perspectivas en transición: investigando a través del arte y el diseño” reuneix propostes dels i les recent graduades del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny. Les instal·lacions i peces audiovisuals exposades plantegen diverses interpretacions crítiques de les situacions de transició pròpies de la nostra època, que assenyalen el moviment en trànsit del desplaçament a través d'espais liminars, inestables, temporals i subjectes a regles de comportament inespecífiques.

Els i les artistes participants a l’exposició, coordinada per Daniela Callejas A., Victoria Correbo i Tània Costa, són Natalia Avani da Silva, Jingyi Fu, Qing He, Jaqui Jin, Clara Mallarat, Isabel Mejía, Nora Sarlak, Sofía Sanchez Navarro, Sonia Serrano, Xueyan Wang.


Durant l'esdeveniment es presentarà la revista acadèmica LAMURAD, Southern Journal of Research in Art and Design, publicació que neix amb la vocació d'actuar com a plataforma de recerca en la qual es comparteixen, visibilitzen i promouen textos acadèmics i projectes afins a les línies de treball que es desenvolupen en el Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny.

En aquest primer volum hi participen estudiants, docents i col·laboradors del Màster com Xavier Alamany, Alex Arteaga, Olga Beltrán, Tània Costa, Maria García Ruiz, Luis Guerra, Jèssica Jaques, Claudia Jaramillo, Jaume Plensa, Marta Risco i Gerard Vilar.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de: Cercle Artístic Sant Lluc; EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (UAB); GdR Processos de disseny/Art i disseny (en) per a la transició; MINECO FFI2015 -64138-P. Generating Knowledge in Artistic Research: Towards an Alternative Account. A Meeting point of Philosophy, Art and Design; LAMURAD, Journal of Research in Art and Design; Sumarroca.

Redes vividas - Isabel Mejía
© Isabel Mejía
3 de setembre 2019

Projecte final del Taller d'animació del Postgrau en il·lustració creativa

Dansa” és el vídeo musical desenvolupat pel grup d'estudiants del Postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual d’EINA en el marc del taller d’animació digital dirigit per David Cid.

Aquesta peça forma part de l’exposició “Retrato hablado”, que es pot visitar del 16 al 31 de juliol i del 2 al 6 de setembre a l’Espai cultural EINA Barra de Ferro (Barra de Ferro, 2, Barcelona).

Els i les estudiants participants al vídeo són Antonia Alarcón, Pilar Álvez Prado, Magda Arcieri Valdés, Guillem Arderius, Mazatzin Armenta, Pamela Calero, Natalia Camacho, Francisca Cárcamo, Nayudell Castro, Juan Garzón, Malena Guerrero, Maryna Kizilova, Paula Catalina Lozano, Laurianne Macron, Clara Monera, Mauricio Pandzic, Vicka Pérez, Marcela Perrone, Maria Queraltó, Edgar Ramírez, Alba Sentís, Loreto Sepúlveda, Cecilia Torán, Janni Valkealahti, Maria Vendrell, Isabel Zuluaga.

2 de setembre 2019

Presentacions públiques de Treballs final de màster del Màster en Disseny d'Espais - 2018/19

El proper 12 de setembre es realitzaran les presentacions públiques dels Treballs Fi de Màster del màster en Disseny d'Espais del curso 2018/2019.

12 de setembre

Sala C. Museu del Disseny de Barcelona

 • 16:00h - Silvia Ibáñez - Un tast de mar: intervención en una musclera
  Tutor: Albert Crispi
  Comissió d'avaluació: Albert Crispi, Sara Coscarelli, Tomás López

 • 16:30h - Inés de Sivatte - Conversión de vivienda en hotel rural en Sant Julià de Vilatorta
  Tutora: Silvia Santaeugènia
  Comissió d'avaluació: Silvia Santaeugènia, Sara Coscarelli, Tomàs López

 • 17:00h - Elisabet Labori - SINCER. Experiencia culinaria en la naturaleza
  Tutora: Silvia Santaeugènia
  Comissió d'avaluació: Silvia Santaeugènia, Sara Coscarelli, Tomás López

 • 17:30h - Andrea Pujol - Pausa
  Tutor: Raul Oliva
  Comissió d'avaluació: Raul Oliva, Oriol Ventura, Silvia Santaeugènia

 • 18:00h - Manoela Resek - OFIPARC: Espacio de trabajo al aire libre
  Tutora: Cristina Subías
  Comissió d'avaluació: Cristina Subías, Raul Oliva, Oriol Ventura,

 • 18:30h - Ana María Poveda - Azul metafórico en la construcción y deconstrucción de un espacio
  Tutor: Jordi Peraferrer
  Comissió d'avaluació: Jordi Peraferrer, Anna Bach, Anna Alcubierre

 • 19:00h - Eva Beser - EN UN AI: aparèixer i desaparèixer en les ciutats
  Tutora: Anna Bach
  Comissió d'avaluació: Anna Bach, Cristina Subías, Anna Alcubierre

 • 19:30h - Marcelo Burbano - Mundos vacíos. Mundos emergentes.
  Tutor: Giacomo Damato
  Comissió d'avaluació: Giacomo Damato, Anna Bach, Anna Alcubierre

2 de setembre 2019

Presentacions públiques de Treballs final de màster del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny (MURAD) - 2018/19

Els propers 6, 9, 10, 12 i 13 setembre es realitzaran les presentacions públiques dels Treballs Fi de Màster del Màster Universitari d'Investigació en Art i Disseny (MURAD) del curs 2018/2019 corresponents a la convocatòria de setembre.

6 de setembre

LAINFINITA, L'Hospitalet de Llobregat

 • 12.00h Penagos, Verónica - Cuerpo indeterminado
  Tutor: Alex Arteaga
  Comissió d'avaluació: Alex Arteaga, Laura Vilar, Gerard Vilar

 • 13.00h Araujo, Ximena - Vacío fértil, procesos generativos
  Tutor: Alex Arteaga
  Comissió d'avaluació: Alex Arteaga, Laura Vilar, Gerard Vilar

 • 14.00h Cardoso, Marco. Sensaciones Super Normales
  Tutor: Alex Arteaga
  Comissió d'avaluació: Alex Arteaga, Laura Vilar, Gerard Vilar

 • 16.00h Fernández, Víctor. Textil Agency
  Tutor: Alex Arteaga
  Comissió d'avaluació: Alex Arteaga, Laura Vilar, Andrea Soto

 • 17.00h Markovic, Marcia (Artist Marcia X). La Sangre Llama
  Tutors: Alex Arteaga, Laura Vilar
  Comissió d'avaluació: Alex Arteaga, Laura Vilar, Andrea Soto

 • 18.00h Pinell, Maria (Maria Pipla). Ensayos inapropiados
  Tutor: Alex Arteaga
  Comissió d'avaluació: Alex Arteaga, Laura Vilar, Andrea Soto

9 setembre

EINA, Barcelona

 • 15.00h. Yang, Kehan. La emoción del color
  Tutora: Tània Costa
  Comissió d'avaluació: Gerard Vilar, Alex Arteaga, Andrea Soto

 • 16.00h. Jin, Jiaqi. El impacto del desarrollo de los nuevos medios para el papel
  Tutora: Tània Costa
  Comissió d'avaluació: Gerard Vilar, Alex Arteaga, Andrea Soto

 • 17.00h. Han, Ge. Evolución de la arquitectura
  Tutora: Tània Costa
  Comissió d'avaluació: Gerard Vilar, Alex Arteaga, Andrea Soto

 • 18.00h. Xiong, Yannan. The investigation of super individual through Chinese short video platform “Douyin”
  Tutor: Alex Arteaga
  Comissió d'avaluació: Gerard Vilar, Alex Arteaga, Andrea Soto

10 setembre

EINA, Barcelona

 • 12.00h. Pujol, Andrea. Cath ar(t)sis: an exploration through the soma and movement
  Tutoras: Tània Costa y Andrea Soto
  Comissió d'avaluació: Alex Arteaga, Andrea Soto, Gerard Vilar

 • 13.00h. Lin, Xuahua. El poder de la imagen en la sociedad de consumo postmoderno
  Tutora: Andrea Soto
  Comissió d'avaluació: Alex Arteaga, Andrea Soto, Gerard Vilar

 • 15.00h. Sánchez, Alba (Alba Morí). ¿Qué podría ser un cuerpo? Representaciones de los cuerpos e imaginarios del deseo. Tres arquetipos: La puta, la bruja y la histérica
  Tutora: Andrea Soto
  Comissió d'avaluació: Alex Arteaga, Andrea Soto, Gerard Vilar

 • 16.00h. Wang, Xuayan. El impulso del feminismo para el desarrollo del diseño de ropa interior
  Tutora: Tània Costa
  Comissió d'avaluació: Alex Arteaga, Andrea Soto, Gerard Vilar

 • 17.00h. Wang, Feng. Investigación de fotografía surrealista y el papel del surrealismo en la fotografía de moda
  Tutor: Gerard Vilar
  Comissió d'avaluació: Alex Arteaga, Andrea Soto, Gerard Vilar

 • 17.00h. Callejas, Daniela. Canal de luz. Nociones de luz, oscuridad y cuerpo, como instrumentos modificadores de percepción, memoria y corporalidad
  Tutora: Jèssica Jaques
  Comissió d'avaluació: David Casacuberta, Jèssica Jaques, Laura Vilar

 • 18.00h. He, Qing. Solitario, Aburrido y Vacío
  Tutor: Pol Capdevila
  Comissió d'avaluació: Pol Capdevila, David Casacuberta, Laura Vilar

 • 19.00h. Yang, Muxian. Expresión temporal del cine
  Tutor: Pol Capdevila
  Comissió d'avaluació: Pol Capdevila, David Casacuberta, Laura Vilar

12 setembre

EINA, Barcelona

 • 10.30h. Serrano, Sònia. Shark Attack?
  Tutora: Dolors Soriano
  Comissió d'avaluació: Tània Costa, Alex Mitrani, Dolors Soriano

 • 11.30h. Chen, Ran. ¿Cómo usamos los colores de la ropa para comunicarnos? Color y psicología
  Tutor: Alex Mitrani
  Comissió d'avaluació: Tània Costa, Alex Mitrani, Dolors Soriano

 • 12.30h. Da Silva, Natalia Avani. Los Patrones en la composición fotográfica: Fundación Joan Miró como estudio de caso
  Tutora: Dolors Soriano
  Comissió d'avaluació: Tània Costa, Núria Saura, Dolors Soriano

 • 13.30h. Sarlak, Nora. El uso de plantas medicinales en joyería contemporánea
  Tutora: Tània Costa
  Comissió d'avaluació*: Tània Costa, Núria Saura, Dolors Soriano

 • 15.00h. Mejía, Isabel. Espacio tejido no tejido: re-pensar los espacios arquitectónicos en la integración del espacio vivido
  Tutors: Tània Costa i Oriol Ventura
  Comissió d'avaluació: Oriol Ventura, Tània Costa, Raúl Oliva

 • 16.00h. Recalde, Stephania. La magia del proceso de producción
  Tutor: Raúl Oliva
  Comissió d'avaluació: Raúl Oliva, Tània Costa, Oriol Ventura

 • 17.00h. Olivares, Carolina. Precariedad urbana: Mapeando desde el espacio público virtual
  Tutors: Tània Costa i Ramon Parramon
  Comissió d'avaluació: Tània Costa, Oriol Ventura, Raúl Oliva

13 setembre

EINA, Barcelona

 • 10.00h. Striuk, Alejandra. La voz como fenómeno: palabras aladas, cuerpos sonoros y escucha digital
  Tutor: Pancho Tolchinsky
  Comissió d'avaluació: Pancho Tolchinsky, Tània Costa, Elena Bartomeu

 • 11.00h. Martín, David. Eina per a la comprensió formal de l’evolució histórica de l’alfabet llatí
  Tutora: Elena Bartomeu
  Comissió d'avaluació: Elena Bartomeu, Pancho Tolchinsky, Tània Costa

 • 12.00h. Ye, Zi. Temporada
  Tutora: Elena Bartomeu
  Comissió d'avaluació: Elena Bartomeu, Pancho Tolchinsky, Tània Costa

 • 13.00h. Wang, Xinya. La influencia de la evolución cultural en el arte
  Tutora: Elena Bartomeu
  *Comissió d'avaluació: Elena Bartomeu, Pancho Tolchinsky, Tània Costa

 • 15.00h. Reta, Patricia. Hacer filosofía. Hacia una razón performativa
  Tutores: Elena Bartomeu i Tània Costa
  Comissió d'avaluació: Tània Costa, Oriol Fontdevila, Ramon Parramon

 • 16.00h. Viladrich, Alexandre. Accesos otros. Ensayo sobre la metafísica del objeto cotidiano
  Tutores: Tània Costa i Núria Saura
  Comissió d'avaluació: Tània Costa, Oriol Fontdevila, Ramon Parramon

 • 17.00h. Correbo, Ma Victoria. Juego, impacto emocional y entornos de Aprendizaje. Diseño de una variante de ajedrez
  Tutor: Octavi Rofes
  Comissió d'avaluació: Octavi Rofes, Tània Costa, Oriol Fontdevila

 • 18.00h. Crisostomo, Macarena. La naturaleza del objeto arqueológico. Desde el objeto cultural al objeto político: Proyectar desde la arqueología
  Tutor: Octavi Rofes
  Comissió d'avaluació: Octavi Rofes, Tània Costa, Oriol Pibernat

 • 19.00h. Li, Xiang. Investigación y diseño de la combinación de patio andaluz y teoría del Feng Shui de China
  Tutor: Octavi Rofes
  Comissió d'avaluació: Octavi Rofes, Tània Costa, Oriol Pibernat

31 de juliol 2019

Mor Albert Ferrer Forcada

El passat 29 de juliol ens va deixar el tipògraf i gravador Albert Ferre Forcada, qui fou professor de les assignatures Tècniques de disseny gràfic i Tipografia, entre els anys 1979 i 1984, i membre del patronat de la Fundació EINA entre el 2012 i el 2014.

La Fundació i el Centre expressen el seu dolor i el seu sentit reconeixement per la seva trajectòria.

29 de juliol 2019

Presentacions públiques dels Treballs Finals del Màster en Tipografia avançada 2018/2019


El proper dimarts 17 de setembre tindran lloc les presentacions obertes a tots al públic dels Treballs Finals del Màster en Tipografia avançada del curs 2018/2019 a l’Espai cultural EINA Barra de Ferro.


Dimarts 17 setembre

 • 16.00h − Peter van der Weij – “The birth of movable type in Europe”
 • 16.30h − Maria Camila Alfonso – “Monotipia y linotípia”

 • 17.00h − Angie Carolina Bayona – “Evolución y significado de los pangramas”

Tutor: Albert Corbeto
Tribunal: Enric Jardí, Jordi Embodas, Pere Farrando


 • 17.30h − Rodrigo Rodrigues – “Typographic Trends in Movie Posters”
 • 18.00h − Valerio Monopoli – “El final de la línia”
 • 18.30h − Anna Pujol – “L’ús de la lletra gòtica en la iconografia moderna”

Tutor: Enric Jardí
Tribunal: Albert Corbeto, Josema Urós, Laura Bellver

Presentacions públiques dels Treballs Finals del Màster en Tipografia avançada
29 de juliol 2019

Presentacions públiques de Treballs final de màster del Màster en disseny gràfic 2018/2019

Els propers 9, 10 i 12 de setembre es realitzaran, a l'Espai cultural EINA Barra de Ferro, Barcelona, les presentacions públiques dels Treballs Final de Màster del Màster en Disseny Gràfic del curs 2018/2019.


Dilluns 9 de setembre

Tribunal: Xavier Alamany, Lluc Massaguer, Núria Vila
Tutor Martí Ferré

 • 15.00h - Ane Agirre - Identidad gráfica para marca de artesanía y confección textil.
 • 15.45h - Gaizka Azketa - Find the ball.
 • 16.30h - Rosa Maria de los Heros - Unplugged.
 • 17.15h - Leo Kulisevsky - El canto del búho.
 • 18.00h - Alba Morales - Cuerda: pulseras de contacto directo al corazón.
 • 18.45h - Soraya Alba - Camí de Cornellà: Ruta del comerç conscient.


Dimarts 10 de setembre

Tribunal: Xavier Alamany, Lluc Massaguer, Carles Murillo
Tutor Salvador Huertas

 • 15.00h - Daniel Holgado - Identidad gráfica del Archivo Fotográfico Martín Chambi.
 • 15.45h - Victor Krafft - Apoclipsis XXI.
 • 16.30h - Celia Rey - Maldito mosquito: Camisetas con historia.
 • 17.15h - Mònica Sacot - Mitología en presente.
 • 18.00h - Maiela Zurutuza - Construyendo una historia.
 • 18.45h - Andrea Choque - Soltarte, guía para familias en duelo.


Dijous 12 de setembre

Tribunal: Xavier Alamany, Rai Botey, Anna Fuster

Tutora Anna Llàcer

 • 15.00h - María Paula Ariza - Audaz.
 • 15.45h - Pía Fernanda Llanos - Huella.

Tutor Arnau Lacambra, Joan Ribas

 • 16.30h - Laura Cabello - Invitaciones de eventos.

Tutor Joan Ribas

 • 17.15h - Roger Fernández - Grietas - Juego de cartas para fomentar el conocimiento de los problemas medioambientales.
 • 18.00h - Claudia Fernandez - Play&Meet. El escape room que te llevará a tus artistas favoritos.

Tutor Diego Fernández

 • 18.45h - Paula Lavergne - App que et conecta als teus supermercats preferits per evitar el malbaratament massiu de menjar
Presentació del TFM d'Emily Eldridge (2017/2018)
Presentació del TFM d'Emily Eldridge (2017/2018)
29 de juliol 2019

Mor Josep Anton Salgot

El passat 22 de juliol ens va deixar el director i guionista, i antic estudiant d’EINA, Josep Anton Salgot (1953-2019).

Cofundador de l'Acadèmia del Cinema Català, entre les seves obres més reconegudes destaquen Mater amatísima (1980), que forma part de la col·lecció del MoMA i Dama de Porto Pim (2001). De manera paral·lela al cinema, Salgot va desenvolupar una faceta de pintor i poeta.

La Fundació i el Centre expressen el seu dolor i el seu sentit reconeixement per la seva trajectòria.

Fragment de la revista *Underground* editada per estudiants de disseny gràfic d’EINA, l’any 1973, en la qual Josep Anton Salgot va col·laborar.
Fragment de la revista *Underground* editada per estudiants de disseny gràfic d’EINA, l’any 1973, en la qual Josep Anton Salgot va col·laborar.
25 de juliol 2019

Taller d’Imatge Digital al Postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual

Vídeo realitzat pels i les estudiants del Postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual en el marc del Taller d’Imatge Digital, impartit pel professor Claudio Molina.

El projecte està basat en la construcció de gifs animats mitjançant tècniques i eines digitals aplicant la idea de bucle. El treball consta de dues parts. La primera consisteix en utilitzar algun principi bàsic d’animació representant el concepte d’interacció amb xarxes socials. La segona part està centrada en dissenyar un micro relat animat que acompanya una publicació digital online.

24 de juliol 2019

Exposició “FEMINISMES! L’Avantguarda Feminista dels anys 70”

El disseny del muntatge de l’exposició “FEMINISMES! L’Avantguarda Feminista dels anys 70” ha estat a càrrec de l’estudi Espai e, dirigit per Anna Alcubierre, professora al Grau de Disseny, al Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny, al Màster en Disseny Gràfic i al Màster en Disseny d’Espais d’EINA.

La mostra destaca les fites de l’avantguarda feminista que, a la dècada dels setanta, va reescriure el cànon de la història de l’art i posa de manifest el diàleg, les continuïtats i les ruptures entre el feminisme radical dels anys setanta i els feminismes actuals.

L’exposició, oberta fins a l’1 de desembre al CCCB, aplega obres de la «VERBUND COLLECTION, Viena» i «Coreografies del gènere».

Exposició “FEMINISMES! L’Avantguarda Feminista dels anys 70” - CCCB
23 de juliol 2019

La tipografia “Bajoca” a El Intercambiador Express

El Intercambiador Express, el magazine de disseny i cultura d’Estación Diseño, recull un ampli reportatge sobre “Bajoca”, el Treball Final del Màster en Tipografia avançada realitzat per l’Eduard Vidiella.

“Bajoca” és una tipografia creada per a una publicació fictícia que tracta temes històrics i culturals per a un públic entre 25 i 30 anys. El seu nom, Bajoca, que significa mongeta tendra, és una picada d’ullet al vocabulari emprat a la comarca de l’Alt Camp d’on és l’Eduard Vidiella.

El darrer número de la revista El Intercambiador Express, que es pot consultar a la biblioteca d’EINA. També recull el monogràfic sobre Selected Bilbao 2018, que va comptar amb la participació de Lluc Massaguer, membre del grup de recerca de Didàctica del Disseny, coordinadora i professora al Màster en Disseny Gràfic, a la trobada Meeting of Design Teachers.

La tipografia “Bajoca” a El Intercambiador Express
E I N A