EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

19 de març 2020

"Centro experiencial de diseño de moda", a càrrec d'Helena Pérez

"Centro experiencial de diseño de moda" és el Treball Fi de Grau d'Helena Pérez, tutoritzat per Anna Bach i Sara Coscarelli.


L’objectiu del projecte, al Sanatori de Sant Just Desvern, és la creació d’un centre emissor de l’experiència comercial l’eix principal del qual és la moda, posant en valor el disseny espanyol i vinculant-hi el ciutadà, retornant-li una experiència comercial única més enllà de l’acte de comprar.

La intervenció ha de vestir l’espai. La seva materialitat ha de ser oposada i contrastada amb la preexistència i generar un joc en què apareguin equilibrats visualment.

El concepte de el projecte desglossa la intervenció en tres grups. El grup base, format pel conjunt arquitectònic on els elements responen a eixos ortogonals i creen una quadrícula perfecta en bloc rígid, opac i pesat.

El segon grup es considera funcional i necessari perquè el primer pugui ser habitable i configurat per al desenvolupament de les accions. Consta dels elements que ajuden a la base a configurar-se, a comunicar-se o aïllar-se. Tot i que en funció s’uneixen amb el primer grup, adopten la materialitat del tercer per distingir-se’n clarament. El tercer grup es considera un grup invasor totalment aliè al lloc que conquereix l’element permanent arquitectònic. En conseqüència, no s’hi assembla gens, ja que segueix formes orgàniques sinuoses i mòbils i les qualitats de lleugeresa i transparència.


"Centro experiencial de diseño de moda", a càrrec d'Helena Pérez
E I N A