EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

9 de maig 2019

Cicle "Román Gubern. La imatge expandida" amb comissariat de José Luis Corazón Ardura

José Luis Corazón, professor al grau de Disseny d'EINA, comissaria el cicle "Román Gubern. La imatge expandida", que ret homenatge a la trajectòria de Román Gubern durant tres sessions que incideixen en alguns dels principals eixos que recorren la seva producció bibliogràfica, mitjançant el testimoni d’artistes, escriptors, cineastes i historiadors, les pràctiques dels quals comparteixen, d’una manera o altra, una certa genealogia biogràfica i intel·lectual.

Com a membre del nucli fundador d'EINA, Román Gubern dóna classes de Cinema. A partir del 1971, les seves col·laboracions són freqüents, però en format de seminaris més que d'assignatures. Les lliçons de Gubern a EINA tenen un caràcter precursor en la mesura que, d'una banda, representen la introducció en el context barceloní de l'anàlisi sociològica de la comunicació de masses i, de l'altra, de les teories semiòtiques de la imatge.

Román Gubern impartint la lliçó inaugural de l’acte d'inauguració del curs acadèmic 1993-1994. Fotografia: Manel Esclusa.
Román Gubern impartint la lliçó inaugural de l’acte d'inauguració del curs acadèmic 1993-1994. Fotografia: Manel Esclusa.
E I N A