EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

26 de febrer 2019

"Colorín Coloradas", exposició d'il·lustració infantil i juvenil

Colorín Coloradas és l'exposició de 22 il·lustradores que culminen el Curs d'Especialització en Il·lustració per a Publicacions Infantils i Juvenils d'EINA, coordinades per Gabriela Rubio. És un conte que s'acaba, per portar-nos a un nou inici de la mateixa manera que un nen o nena respon amb entusiasme i ànsies al “colorín colorado”, per tornar a començar amb un nou llibre que s'obre. O per rellegir, per mil·lèsima vegada, el mateix que ha arribat a la seva fi.


Estudiants participants
Marta Benedí León, Maria Elisa Cabal Martínez, María Francisca Corvalán Barrales, Maria de Balanzó Morros, Sofia del Pozo, Laia Ebert Martín, Valentina Gueli, Magda Kowalska, Catalina Mekis Rozas, Marina Montenegro Carreras, Eva Mösching, Constanza Olea Bórquez, María Belén Olivera, Judit Piella Clarà, Anna Poch Parera, Júlia Puig Banchs, Julie Rambaud, Carolina Rodriguez Monterrubio, Manuela Roselló Beheran, Clara Teixidor Toneu, Roser Valls Masclans i Valentina Wilson.


Explicar històries és alguna cosa que tots fem ja que, tots, som capaços de visualitzar, il·lustrar i donar color a les coses que sorgeixen en la nostra imaginació. Fins i tot la pregunta “com vaig arribar a llegir això?”, ens convida a un viatge narratiu que implica construir i retocar el món que ens envolta, oferint-nos pensar altres realitats possibles i acolorir-les! Un acte que ens possibilita mostrar qui som i, alhora, ocultar-nos. Què vam mostrar i què ens guardem per a nosaltres? Què exaltem i quin deixem en silenci?

Com se sol dir... “Posa-li color!” O, tal vegada, “no tant”.

En il·lustrar som lliures de portar el nostre treball fins al punt que vulguem. Això sí, sempre considerant als nostres lectors, menors d'edat però majors en imaginació. Com ens posem a la seva alçada? Utilitzem les imatges per mostrar la subjectivitat de les emocions i pensaments que tots compartim... i busquem connectar amb els nostres lectors i la seva mirada innocent.


Col·labora Sumarroca i Cruzcampo

"Colorín Coloradas", exposició d'il·lustració infantil i juvenil
E I N A