EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

25 de març 2019

Disseny i creació de llocs web accessibles per a persones amb diversitat funcional - Càpsula de formació Alumni

Alumni EINA organitza, per a l’abril de 2019, la següent sessió de Càpsula de Formació, oberta al públic (Preu general: 80€ / Preu membres Alumni i estudiants d'EINA: 20€):

Disseny i creació de llocs web accessibles per a persones amb diversitat funcional

El curs se centrarà en l’anàlisi de les directrius internacionals d’accessibilitat web, adoptades com a normes ISO i UNE, i en els criteris de conformitat que han de complir els llocs web per certificar el nivell mínim d’accessibilitat exigit. Entre aquests criteris trobem tant aspectes relacionats amb el disseny de les interfícies i la seva usabilitat, com criteris tècnics relacionats amb la seva codificació i programació.

Objectius

Programa

Recomanacions
Es recomana que els participants tinguin un coneixement mínim d’HTML i CSS.


Rubén Alcaraz és Tècnic Superior en Desenvolupament d’Aplicacions Web, Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB), Màster de Gestió de Continguts Digitals (UB/UPF) amb un treball sobre l’accessibilitat dels mapes digitals interactius. Actualment, és doctorant del programa de doctorat d’Enginyeria i Tecnologia de la Informació de la Universitat de Lleida amb una tesi sobre l’accessibilitat dels gràfics estadístics. És professor associat a la UB (grau d’Informació i Documentació i màster de Gestió de Continguts Digitals), UPF (màster en Documentació Digital, màster cercadors i màster en UX: usabilitat i experiència d’usuari), i a EINA (postgrau de Disseny Web i MURAD). Membre del Grup de Recerca Adaptabit de la Universitat de Barcelona, dedicat a la recerca en accessibilitat digital en docència, recerca i innovació docent. Ha realitzat treballs consultoria relacionats amb l’accessibilitat web per a diverses administracions públiques.


Més informació: alumni@eina.cat

Disseny i creació de llocs web accessibles per a persones amb diversitat funcional - Càpsula de formació Alumni  - Rubén Alcaraz
E I N A