EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

22 de maig 2019

EDIVI a la BDW 2019: Provocant transicions. Disseny i territori

Presentació dels projectes de Disseny, Innovació social i Territori realitzats enguany per estudiants de les 10 escoles d’estudis superiors de disseny que conformen la plataforma EDIVI-Educació per al disseny per viure dins del marc de la Barcelona Design Week.

En aquesta sessió, EINA presentarà el projecte de disseny de serveis per al Library Living Lab de la Biblioteca Miquel Batllori, a través del qual es pretén generar canvis en el teixit social del barri de Volpelleres, a Sant Cugat del Vallès. El conjunt de propostes han estat realitzades per estudiants de 2n curs del Grau de Disseny, de l’assignatura de Disseny d’elements d’identitat, conduïda per Elena Bartomeu. El projecte s'ha desenvolupat en col·laboració amb els diferents agents (EINA, Holon, Library Living Lab, Biblioteca Miquel Batllori, Escola L'Olivera) per tal de fomentar dinàmiques bottom-up.

La sessió del dia 13 de juny es concep en format workshop, amb l’objectiu de desenvolupar un mapa col·lectiu d’iniciatives d’innovació social que posa en relació l’activitat de les Escoles de disseny amb el territori. El debat generat per la posada en comú pretén activar una visió col·laborativa d’oportunitats per a la transició cap a models de vida i entorns sostenibles.


Hi participen: EDIVI - Educació per al disseny per viure- Xarxa de centres d’ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat: EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (UAB); ELISAVA, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona; Escola Massana, Centre d’Art i Disseny de Barcelona; Escola Superior de Disseny i Art Plàstiques de Catalunya, ESDAP; ESDI, Escola Superior de Disseny; IDEP, Escola Superior d’Imatge i Disseny; IED Barcelona, Escola Superior de Disseny; LCI Barcelona; Universitat de Barcelona, Departament de Arts Visuals i Disseny.

Projecte de disseny de serveis per al Library Living Lab de la Biblioteca Miquel Batllori - EINA
E I N A