EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

13 de març 2020

EINA al Madrid Design Festival 2020

Carmen Montiel i Thais Delogo, estudiants del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny, van participar en la tercera edició del Madrid Design Festival, en un taller dirigit per la consultora estratègica Soulsight, per abordar els desafiaments que les ciutats de Madrid i Barcelona hauran d'afrontar en el s. XXI.

En aquesta activitat, desenvolupada a la Fundación Telefònica en conjunt amb alumnes d'altres centres de disseny, es treballava sobre els futurs reptes mediambientals, demogràfics, urbanístics i socials i com pot ajudar el Design Thinking en la seva millora.

En relació al creixement dels nuclis urbans, la creació cultural, el transport o la soledat en les ciutats actuals, els i les estudiants van plantejar la creació de diferents propostes per resoldre cadascuna d'aquestes problemàtiques: des d'una app per coordinar transports col·lectius fins a un nou concepte de pati de veïns, parcs disseminats entre els edificis o un mètode d'identificació i impuls de les cultures urbanes emergents.

El taller realitzat es configura com un pont de col·laboració entre el Madrid Design Festival i la Barcelona Design Week.

Imatge de la Fundación Telefónica, © Ricardo Domingo
Imatge de la Fundación Telefónica, © Ricardo Domingo
E I N A