EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

4 de maig 2020

EINA participa a la Setmana d’Arquitectura

Amb motiu dels Premis Habitàcola 2020, estudiants de 3r del Grau de Disseny d’EINA, des de l’assignatura de Projectes d’Espais 6, tutoritzada per Miquel Espinet i Raúl Oliva, han realitzat un conjunt de reflexions, crítiques i propostes sobre l’ús de l’espai de les platges.

El conjunt de projectes es presenta a la Setmana d’Arquitectura 2020 amb el títol “EINA a Habitàcola”. La Setmana d’Arquitectura, que tindrà lloc del 7 al 17 de maig, és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD.

En aquesta edició, la Setmana d’Arquitectura es desenvoluparà íntegrament online. Els diferents treballs realitzats per estudiants del Grau de Disseny es publicaran diàriament al canal d’Instagram i de Vimeo d’EINA seguint aquest calendari:


Els diversos projectes realitzats parteixen d’un treball d’anàlisi de l’estat i la gestió espacial de les platges del territori a fi de detectar els desajustos entre les necessitats, els serveis i les formalitzacions actuals.

El detallat procés de recerca realitzat per estudiants d’EINA ha tingut present una visió panoràmica del disseny, tot incidint en la identitat de les pròpies platges i de la ciutat, i en la funcionalitat dels elements d’ús públic que es troben en aquests espais.

El resultat d’aquesta investigació és un conjunt de vuit projectes que organitzen usos flexibles del territori i, a la vegada, promouen la conscienciació social i la seguretat que aquests espais han d’aportar al conjunt de la societat.

Un altre leitmotiv present en l’execució d’alguns dels projectes ha estat la degradació natural que pateix avui en dia el nostre litoral per motius turístics i climatològics i com, gràcies al disseny, es pot potenciar la re-naturalització, el creixement i el desenvolupament de la biodiversitat en aquests espais.

EINA participa a la Setmana d’Arquitectura
E I N A