EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

30 d'octubre 2019

EINA presenta ÍNTIM a Lluèrnia, el festival del foc i de la llum

ÍNTIM és la instal·lació que desenvoluparan els i les estudiants del grup Antítesi de l’assignatura de Projectes I de primer del Grau de Disseny per a Lluèrnia 2019, el festival del foc i de la llum d’Olot.

ÍNTIM és una reflexió sobre la seguretat i el control vers l’individu, els col·lectius i la seva intimitat. El projecte d'estudiants d’EINA, tutoritzat pels professors Anna Majó, Raúl Oliva i Oriol Ventura, pretén donar llum a la vulnerabilitat de la nostra intimitat al món actual.

L'espectador, en el seu recorregut al llarg dels 60 metres d'instal·lació, reflexionarà sobre com ens mostrem i com ens veuen en relació a les dades que aportem de nosaltres mateixos en el món físic, i sobretot en el digital. Així com en l'ús partidista i mercantilista que es fa d'aquestes dades incontrolats.

ÍNTIM, que cavalca entre el món de l'art i del disseny, és una enorme crítica a la nefasta gestió que es realitza entre el que ens possibilita disposar de seguretat, control i interconnectivitat permanent, enfront de la salvaguarda de l'individu i el seu JO més íntim.

1.653 mirades, produïdes mitjançant el reciclatge de pràcticament 1 tona de paper de diari, incomodaran a l'observador observat mentre camina per l'estret i fosc carrer Sant Bernat d'Olot el 9 de novembre.


Col·labora: Artemide

Projecte d'EINA al Lluèrnia, el festival del foc i de la llum 2019
E I N A