EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

24 de novembre 2019

El Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya acull l’exposició “TOI el TOI 30 anys”

El TOI, el predecessor de les emoticones i del llenguatge SMS a les xarxes, ha estat i és un fenomen social viu i present encara a les vides de milers de persones.

El 2019 es compleixen 30 anys de la seva creació i el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya ho celebra amb una exposició a la seva seu, que s’inaugura amb una taula rodona-col·loqui amb professionals del món de la comunicació i del disseny el 12 de desembre a les 18h en el veí Centre Excursionista de Catalunya (Carrer del Paradís, 10, Barcelona) seguit de la inauguració i d’un recorregut, a partir de les 19.30h per l’exposició a la seu del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya on es farà també un tast comentat de vins de la Denominació d’Origen Catalunya.

Al llarg de l’exposició es descobriran els nous TOIs en català i en diferents llengües, i també altres sorpreses programades com la participació de diferents dissenyadors gràfics amb la seva aportació al personatge TOI.

El TOI pren vida de la mà de Jordi Català, comunicador visual, infografista, periodista i professor a EINA, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a la Universitat de Vic (UVic). El TOI és una síntesi dels estats anímics expressats per un personatge de formes rodones, color verd amb antenes i un cartell amb textos.

El TOI es va convertir en un fenomen de masses gràcies a les campanyes publicitàries fetes amb 5.000.000 de còpies de TOI dins del popular pastisset Bollycao de Panrico, on es trobaven cromos amb diferents tipologies del TOI (TOI contento, TOI tudiando, No TOI...) que eren col·leccionats per grans i petits. La seva fama va traspassar fronteres amb campanyes a Portugal i amb una versió en App que es pot consultar en diferents idiomes.

El Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya acull l’exposició “TOI el TOI 30 anys”
E I N A