EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

22 d'octubre 2019

El llegat d’America Sanchez al Palau Robert

L’exposició “America Sanchez: clàssic, modern, jazz i tropical” recull el llegat del dissenyador gràfic, fundador i responsable de l'àrea de disseny gràfic d’EINA i creador de les dues primeres imatges gràfiques del centre.

L’exposició, mostra la llarga i fecunda trajectòria d’America Sanchez, el seu estil eclèctic i inclassificable, i la seva vinculació a Barcelona des de fa més de 50 anys.

En l’acte d’inauguració de l’exposició, America Sanchez recordava la importància que va tenir per ell el seu pas per EINA, on va arribar quan es va fundar el centre el 1967 de la mà del seu amic i dissenyador Yves Zimmermann per fer-se càrrec del departament de disseny gràfic. “A EINA va ser on realment vaig aprendre a dissenyar. Ensenyant vaig aprendre a treballar jo també”.

La mostra s’estructura en set àmbits: De Buenos Aires a Barcelona, Viatge a la utopia, El boom del disseny, Disseny de marca, Estratègies gràfiques, Artista i Col·leccionar coses.

Aquests àmbits presenten una obra absolutament polièdrica i en ocasions molt difícil de classificar, que introdueixen l'espectador en un món creatiu ric i complex i tracen un recorregut realitzat a partir del fons de l’Archivo Lafuente de Santander, complementat amb obres de col·leccions catalanes i reproduccions facsímils d’alguns treballs.

“America Sanchez: clàssic, modern, jazz i tropical”, comissariada per Juan Riancho, està organitzada per la Direcció General de Difusió de la Generalitat de Catalunya i l’Archivo Lafuente de Santander.

El llegat d’America Sanchez al Palau Robert
E I N A