EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

15 de juny 2015

El món del disseny reivindica la qualitat dels interiors del comerç de Barcelona

El món del disseny reivindica la qualitat dels interiors del comerç de la ciutat, aportant solucions per a la preservació del coneixement com a valor cultural i col·lectiu.

Com respondre als reptes de preservació de l’interiorisme comercial és la base de l’al·legació feta des d’EINA, que es va presentar el passat 10 de juny al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Arran del debat sobre la preservació dels locals comercials barcelonins, EINA va organitzar unes sessions de treball amb un grup de professionals reconeguts per tal d’oferir el punt de vista del disseny respecte a aquesta qüestió. Amb voluntat crítica però constructiva i com a síntesi del treball realitzat, presentem aquest document que mira d’aclarir conceptes sobre el valor de l’interiorisme comercial i sobre quines haurien de ser els criteris i les estratègies adients per tal de gestionar el patrimoni i orientar el model comercial de la ciutat. I en aquest sentit, una qüestió provocativa alhora que compromesa: "Per què no catalogar, encara que sigui complexe, els locals que ja han desaparegut?", va iniciar Enric Steegmann.

Podeu descarregar-vos la nota de premsa sencera aquí

undefined
E I N A