EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

24 d'abril 2019

Exposició “Espai i memòria. Intervencions en l’Unité d’Habitation de Le Corbusier”

“Espai i memòria” és un homenatge a la figura de Le Corbusier vist des de les perspectives de disseny actual que han realitzat els estudiants del Màster en Disseny d’espais d’EINA, en el marc de la Setmana d’Arquitectura, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD.

“Espai i memòria” és una exposició centrada en la reinterpretació i actualització d’un apartament de l’Unité d’Habitation que Le Corbusier va projectar i construir a Marsella entre 1945 i 1952.

La mostra posa de relleu la valoració històrica de l’espai preexistent, la contextualització de l’edifici des del punt de vista de la curiosa evolució del Moviment Modern, així com també l’anàlisi d’intervencions realitzades per diferents dissenyadors, com Bourollec, Eccal o Mendini.

L’exposició va més enllà i planteja propostes de disseny vinculades a les realitats contemporànies i a la figura del nou usuari, tot mantenint el valor intrínsecament arquitectònic del patrimoni existent.

Exposició “Espai i memòria. Intervencions en l’Unité d’Habitation de Le Corbusier”
E I N A