EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

29 d'octubre 2019

Exposició “MÍNIMO”: transformar i millorar l’espai

Quina és la coartada que valida el mínim necessari per a transformar i millorar un espai? Com detectem els límits que defineixen quan una intervenció està condensada a l'essencial?

“MÍNIMO” és l’exposició que recull els Treballs Finals de la primera promoció del Màster en Disseny d'Espais d'EINA amb l'únic factor comú d'haver treballat en un curt període de temps moltes d'aquestes qüestions aplicant-les a entorns molt diversos: culturals, hostalers, comercials, de treball, expositius, etc.

L’exposició, oberta al públic, aplega tots aquests projectes, dotats d'una gran potència per reactivar de manera senzilla i amable diferents espais, molts d'ells anònims i d'altres encara inexistents.

El mateix anàlisi i reconeixement detallat de la preexistència dels entorns on s'ha actuat ha permès que les intervencions mínimes sobre l'espai que aquí s'exposen hagin anat –des dels primers esbossos fins a la formalització final–, més enllà de la resolució funcional d'un programa de necessitats, enriquint així els propòsits intel·lectuals i estímuls emocionals de cada projecte, en definitiva, allò que s'interpretava com el mínim necessari.

A la mostra, coordinada pel Raúl Oliva, estan exposats els projectes dels i les estudiants: Eva Beser, Marcelo Fabian Burbano, Inés de Sivatte, Silvia Ibañez, Elisabet Labori, Ana María Poveda, Andrea Pujol i Manoela Resek.

Exposició “MÍNIMO”: transformar i millorar l’espai
E I N A