EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

8 de febrer 2019

"Fotografia en trànsit; entre la técnica i la mirada", sessió a càrrec de Martí Llorens

El fotògraf Martí Llorens ha participat en una sessió al postgrau en Fotografia i disseny editorial, convidat per Manel Esclusa, on ha parlat del seu treball i de com la tècnica està a disposició del fotògraf per a reforçar aspectes conceptuals que enriqueixen la imatge. Escollir el procés de reproducció fotogràfica és una elecció important, ja que disfrutar del camí, per ell, és més important que el destí final.


Martí Llorens (Barcelona, 1962), llicenciat en Belles Arts en l'especialitat d'Imatge per la UB (1987) i màster de Teoria i Història de l'Arquitectura en la ETSAB (2016), ha treballat com a fotògraf especialitzat en la documentació de projectes d'Arquitectura i Enginyeria

La seva obra personal al voltant del temps i el territori, s'ha desenvolupat entre d’altres projectes a Poblenou (1987-1989) i Estrats (2013). En d’altres, son la història i la memòria les que discorren entre la realitat i l'imaginari, com a Memòries Revolucionàries (1996) i Memòries Aeronàutiques (1999). Les seves fotografies es troben en el fons fotogràfic del MNAC de Barcelona i en la Fototeca Nacional del INAH de Pachuca, Hidalgo, Mèxic. Ha rebut les beques Photo Press, (1999), Artes Plásticas Fundación Endesa (2002) Arte y Derecho (2008) Recerca i Creació CONCA (2010) i el segon premi del European Photography Award celebrat a Berlín en 1991 per una sèrie de fotografies del projecte Poblenou.

El seu interès pels orígens i la història de la fotografia li va portar a ser un dels fundadors de l'associació cultural AtelieRetaguardia. Heliografía Contemporània (2007–2012), grup dedicat a la recerca i la pràctica artística mitjançant procediments fotogràfics històrics. En 2015, va codirigir el projecte de restauració i recerca de l´equip fotogràfic Daguerre-Giroux amb el que es va realitzar la primera fotografia a Espanya l’any 1839. Aquest i altres projectes, poden veure's a la web de l'associació cultural Factoria Heliogràfica.

"Fotografia en trànsit; entre la técnica i la mirada", sessió a càrrec de Martí Llorens
E I N A