EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

7 de juny 2019

INDISCIPLINES. Congrés sobre la Recerca en la Pràctica de les Arts


El Campus de les Arts organitza el seu primer congrés internacional sota el títol INDISCIPLINES, amb la finalitat d’explorar els territoris híbrids de la recerca artística basada en la pràctica, relacionada amb les dinàmiques de l’acadèmia. El congrés es celebrarà a Barcelona del 28 al 30 de novembre de 2019.

Amb el títol INDISCIPLINES, es convida a persones investigadores i creadors/es a reflexionar sobre les formes creatives de fer, comprendre i hibridar els processos de recerca en àrees temàtiques diverses, més enllà dels paradigmes tradicionals i els camps de coneixement rígids. Les aproximacions interdisciplinàries i trans-disciplinàries han posat en crisi la ‘disciplina’ com a força productora de formes de control i generació del coneixement. En contrast, el terme ‘indisciplina’ es presenta com a provocador, doncs ens remet a les dimensions socials i polítiques de la recerca, i a la capacitat de les arts per generar pensament divergent també des de l’acadèmia.

La temàtica del congrés correspon als propòsits del Campus de les Arts, un projecte de col·laboració entre una vintena de centres d’ensenyament superior artístic a Catalunya, dedicats als camps de la música, el teatre, la dansa, el cinema i la creació audiovisual, les arts visuals, el disseny, la moda i la conservació i restauració. El Campus de les Arts és una plataforma de debat i acció que té com a un dels seus eixos articuladors la recerca artística i els recursos relacionats, juntament amb la transferència del coneixement.


Campus de les Arts: Facultat de Belles Arts-UB, Facultat d’Humanitats-UOC, ESCAC, EINA, Escola Massana, ELISAVA, ERAM, BAU, ESDI, ESMUC, ESDAP, ESCRBCC, Institut del Teatre, Conservatori del Liceu, Taller de Músics, Jam Session, IED, LCI-Feli Duce i Eòlia. Amb la participació d’Hangar i la col·laboració del CoNCA.

Allan Kaprow, Yard, 1961
© Allan Kaprow, Yard, 1961
E I N A