EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

11 d'abril 2018

Jornada de Portes Obertes 23 d’abril 2018

La Jornada de Portes Obertes d’EINA és un esdeveniment obert i participatiu per a conèixer amb tot detall els estudis de Grau de Disseny que impartim. Durant la jornada els estudiants de Grau de Disseny realitzen activitats i seminaris sobre cada matèria i disciplina dels estudis i, a la vegada, els professors d’EINA fan visites guiades a les instal·lacions i expliquen la metodologia que seguim.

VISITES GUIADES
De 10h a 18h
Visites cada mitja hora

L’equip de professors d’EINA et guiaran per les instal·lacions del centre mentre et comenten tots els detalls dels estudis universitaris del Grau de Disseny que impartim i aclariran els teus dubtes i preguntes.

En aquest recorregut, podràs veure els treballs desenvolupats pels estudiants d’EINA que es troben exposats en les diferents aules del centre en relació a les diferents disciplines professionals que es realitzen: Disseny gràfic, Disseny d’espais, Disseny de producte, Creació visual i Cultura del disseny.

ACTIVITATS A EINA

Refugee / Maquetes i prototips
Horari: de 10h a 14h
Lloc: Jardins d’EINA

Els estudiants de l’assignatura de 2n curs de Maquetes i prototips, conduïda per Ariadna Fàbregas i Amadeu Ventayol, reflexionen sobre el concepte de refugi a través de la construcció d’uns prototips a mida real amb materials de rebuig o de baix pressupost. També es podrà visitar una mostra de les maquetes que han servit de base per desenvolupar els projectes finals.

Trompe-l’oeil / Taller de dibuix
Horari: de 10h a 14h
Lloc: Sala d’Actes

Els estudiants de l’assignatura de 1r curs de Taller de dibuix, conduïda per Albert Crispi i David Steegmann, faran dues construccions en perspectiva sobre un element existent.

EINA emprèn / Emprenedoria
Horari: de 10h a 14h
Lloc: Aula 8

Els estudiants de 3r curs de l’assignatura d’Emprenedoria, conduïda per Georgina Curtó, explicaran els seus projectes emprenedors i també participaran en les visites que es realitzin al centre.

Reportatge dibuixat
Horari: de 10.30h a 14.30h
Lloc: diversos espais d’EINA

Els estudiants de l'assignatura Projectes 4, de la Menció de Creació Visual del Grau de Disseny, amb el professor Philip Stanton realitzaran dibuixos in situ a diferents zones interiors i exteriors d’EINA.

Creació visual
Horari: de 10h a 14h
Lloc: segona planta

Des de la menció de Creació visual es proposen diferents activitats: visitar una càmera fosca, veure com es desenvolupa una intervenció mural a través de la cal·ligrafia o participar d'un petit taller de serigrafia. Professors participants: Artur Muñoz, Keith Adams i Enric Mas.

Taller de cianotípia
Horari: de 10h a 14h
Lloc: Aula 1

El taller estarà realitzat pels estudiants de 4t curs de l’assignatura Treball de Fi de Grau conduïda per Octavi Rofes.

Visita al fons d’art de la Fundació EINA
Horari: 13.30h
Lloc: EINA (Punt d'inici: secretaria)

L’historiador d’art i professor d’EINA, Àlex Mitrani, realitzarà una visita comentada de la col·lecció d’art d’EINA.

La carrera del segle / Física aplicada al disseny
Inici de la carrera: 16h
Exposició de projectes: des de les 10h
Lloc: Jardí davanter

Els estudiants de l’assignatura de 1r curs de Física aplicada al disseny, conduïda per Raúl Oliva, realitzaran “La carrera del segle”, amb un conjunt de vehicles dissenyats pels alumnes especialment per a aquesta ocasió.

Aquesta activitat inclou l’exposició del desenvolupament dels projectes i dels 13 prototips, i la posterior competició.

Llibres alliberats
Horari: de 10h a 18h
Lloc: diversos espais d’EINA

Tria el llibre que et vulguis endur. En diferents espais d’EINA trobaràs exemplars de publicacions amb l’etiqueta “llibre alliberat”. També hi ha a la Biblioteca, a la segona planta, una paradeta amb llibres que pots agafar.

Dispositius electrònics! i ExpoRevistes
Horari: de 10h a 18h
Lloc: Biblioteca (2a planta)

Descobreix quins són els dispositius electrònics que tenim disponibles en préstec a través de la mostra preparada a la sala general de la biblioteca, i també consulta a l’expositor de novetats de la biblioteca les prop de 70 publicacions que tenim subscrites segons les principals temàtiques.

EXPOSICIONS

Per una banda, a les vitrines de la planta baixa es podran veure treballs dels estudiants de 2n curs de l’assignatura Elements d’identitat, conduïda per Elena Bartomeu. I també els estudiants de 1r curs de l’assignatura Introducció al Projecte de Disseny (IPD) exposaran els seus treballs a la primera planta.

Per una altra, EINA es converteix en un gran espai expositiu de tots els projectes desenvolupats pels estudiants.

La distribució de les diferents especialitats del Grau de Disseny d’aquest any serà:

Menció Espais: Sala d’Actes.
Menció Cultura del Disseny: entrada principal.
Menció Gràfic: Vestíbul 1a planta.
Menció Producte: Aules 6 i 7 (1a planta).
Menció Creació Visual: 2a planta.

A les Jornades de Portes Obertes de 2018 es comptarà amb la participació d’estudiants i exestudiants dels programes de Màsters i Postgraus: Diplomatura de postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual i del Curs d’especialització en Il·lustració per a publicacions infantils i juvenils.

E I N A