EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

16 de setembre 2019

"Les imatges prenen la paraula", xerrada a càrrec d'Adolfo Serra

Adolfo Serra, en el marc del postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual, parlarà sobre el repte d'il·lustrar i el procés de creació de llibres il·lustrats. Aquesta activitat dona el tret de sortida a la celebració dels 20 anys dels cursos d'il·lustració a EINA.

"Il·lustrar és decidir, il·lustrar és comptar, il·lustrar és observar, il·lustrar és... moltes coses i depèn de la visió de cadascú. Hi ha tantes formes d'il·lustrar com il·lustradors. La línia, el traç, la taca, la metàfora, la narració, les experiències pròpies, tot serveix per crear. El text és el camí, però de vegades cal sortir-se del mateix i buscar l'ocult, mirar des d'una altra perspectiva. El repte de l'il·lustrador és fer visible aquest món interior al lector i enfrontar-se al full en blanc."

Al finalitzar la xerrada, els i les estudiants del postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual i el postgrau en Il·lustració per a publicacions infantils i juvenils participaran a un taller amb l'il·lustrador.

Adolfo Serra

Explorador de fulls en blanc. Va estudiar Publicitat i Relacions Públiques, però aviat va tornar a la seva passió de la infància: dibuixar, reprenent els llapis i les aquarel·les a la Escuela de Arte 10 de Madrid. Des de llavors la seva taula s'ha omplert de colors, papers i textures.

Les seves il·lustracions han estat seleccionades a Bologna Children's Book Fair (Itàlia), Biennal d'Il·lustració de Bratislava (Eslovàquia), Sharjah Childrens Book Fair (Emirats Àrabs), Catálogo Iberoamericano de Ilustración (Mèxic), CJ Picture Book Awards (Corea), Mostra Internazionale d'Illustrazione per l'Infanzia Sàrmede (Itàlia).

Adolfo Serra
E I N A