EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

10 de febrer 2015

Premiat el TFM de Rubén Alcaraz, responsable d’arxiu d’EINA

El Treball Fi de Màster de Rubén Alcaraz, responsable de l’arxiu d’EINA, va obtenir el tercer premi al proyecto universitario más innovador en el ámbito de la gestión de la información y de la documentación atorgat per la SEDIC (Asociación Española de Documentación e Información) i la Facultad de Ciencias de la Información de la Universidad Complutense.

En el treball s’exploren les possibilitats de les diferents APIs disponibles al mercat per a la creació de mapes digitals i aplicacions basades en la localització, per tal de crear serveis relacionats amb informació de caràcter geogràfic (rutes, punts d’interès, etc.) accessibles per a persones cegues. En el marc del projecte, es va desenvolupar una proba de concepte (o prototip) basat en l’API de JavaScript de Google Maps, a partir dels requeriments detectats en l’anàlisi de les característiques del col·lectiu objectiu, de les Directrius per a l'accessibilitat del contingut web (WCAG 2.0) i de l'especificació WAI-ARIA 1.0.

Podeu consultar el treball al repositori de la Universitat de Barcelona i un article publicat pel mateix autor, referent al treball, a la revista No solo usabilidad.

Premiat el TFM de Rubén Alcaraz, responsable d’arxiu d’EINA
E I N A