EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

12 d'abril 2019

PRINT.ed #5. Fira de publicacions singulars

FIRA

PRINT.ed es proposa com a una fira de petit format dedicada a l'àmbit de les publicacions singulars, entenent com a tals tota mena de treballs d'edició on s'especula al voltant de la idea de llibre en el seu sentit més ampli.

Aquest any hi participen:

L’objectiu és oferir als participants un esdeveniment i un context interdisciplinar, des d’on comunicar-se mútuament i amb el públic, donant alhora sortida, de manera professional, al producte de les especulacions generades de portes endins. Establir ponts i provocar encreuaments i encontres ens enriqueix i genera un teixit d’interessos comuns que s’ha d’expandir a través d’aquests contactes, més enllà dels respectius centres de producció.

PRINT.ed es genera des d’un entorn acadèmic, amb la pretensió de generar vincles entre diversos centres educatius d’arreu del món on es desenvolupin activitats formatives relacionades amb la imatge, la impressió, l’edició i el disseny. També persegueix generar continguts i activar dinàmiques productives i en aquest sentit proposa activitats que poden anar des de la marató de impressions realitzada en paral·lel a la segona edició (24 hours printing people) als tallers conduïts per artistes o activitats performatives que transcendeixin l’espai físic de la fira.


ACTIVITATS

Performance “REVERIE TWO: VOIX OFF” a càrrec de Zejun Yao

Inspirada en l'escena 'Blind Man' de la pel·lícula de Jean-Pierre Jeunet 'The Fabulous Destiny of Amélie Poulain (2001)', l'obra Reverie Two: Voix off permet als visitants viure una experiència alternativa de la fira Print.ed gràcies l'acompanyament i la a narració de l'artista/intèrpret Zejun Yao.

Cadascuna de les 6 representacions, que es realitzen 6 vegades al dia, adoptarà un ritme diferent, amb una durada d'entre 5 i 10 minuts cadascuna. A través de la participació, el visitant com a espectador amb "ceguesa efímera" ha de dipositar la seva confiança en el seu acompanyant creant-se una relació temporal entre tots dos.

La performance consisteix en 'visitar', 'navegar' i 'escoltar'. L'artista guia al seu acompanyant a través de la sala i després, fent una pausa, es tria un llibre d'un expositor i un text seleccionat que és llegit en veu alta pel propi artista.


TALLERS

Taller SQUID Instal·lació de guerrilla amb David Faithfull. El taller consistirà en la creació d'una estampa efímera utilitzant materials naturals per prendre consciència del nostre ús de plàstics i el seu impacte en el medi ambient.


Taller Rubber Stamp Workshop amb Stephen Fowler. Un taller per explorar tot el potencial expressiu de l'estampació amb segells i la confecció d'autopublicacions utilitzant matrius de caràcter mòbil elaborades amb diferents tipus de goma.


PRINT.ed #5 compta amb la col·laboració de:

PRINT.ed #5. Fira de publicacions singulars
E I N A