EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

22 d'abril 2020

PRINT.ed 6, fira de publicacions singulars

PRINTed


PRINT.ed#6 és una fira de publicacions singulars on es convida a especular sobre el llibre en el seu sentit més ampli. Aquesta mostra anual de treballs d'edició és una iniciativa sorgida de l'entorn acadèmic per generar vincles entre diversos centres educatius d'arreu del món i ser un lloc de trobada per a la creació en impressió, edició i disseny.

Què hi ha en un llibre? Què en fem d'un llibre? I què fa el llibre? Com i quan s'acaba? Qui està en el llibre? I què hi queda fora? i, sobretot, què vol dir fer un llibre?

Les circumstàncies excepcionals del moment fan de la sisena edició del PRINT.ed tingui un caràcter també excepcional i tingui lloc a través de les xarxes socials, una oportunitat per fer ampliar el sentit de la participació i generar noves formes d'intercanvi.

Aquest any, el PRINT.ed arriba a la seva sisena edició es transforma en una fira virtual en la qual hi tenen veu les institucions i participants que han estat presents a les edicions anteriors, a més de nous col·laboradors. La fira tindrà una durada d'una setmana, i la inauguració és el 23 d'abril per mantenir la vinculació amb la celebració de Sant Jordi, dia de llibre.

La ubicació és a EINA, Espai Cultural Barra de Ferro però no, com és habitual, a la sala d'exposicions del taller de creació gràfica, sinó al seu plataforma virtual @einabarradeferro, així com a l'Instagram de PRINT.ed#6.

En @einabarradeferro, jugant amb el concepte de no jutjar un llibre mai per la portada, es presenten petits talls de veu, introduccions o teasers audiovisuals dels llibres. Però els llibres en si estaran presents a @printedeina amb una descripció i diferent imatges del llibre. El format de la fira vol jugar així amb l'espai-temps de la lectura i la intangibilitat d'uns llibres que en la major part incorporen el paper o el suport amb l'espai-temps de una lectura física.


Aquest any hi participen:

Print.ed 6, fira de publicacions singulars
E I N A