EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

30 de maig 2018

"Privació temporal de llibertat". Aproximació a la recerca des del procés de producció d’una obra artística

Enric Mas presenta la mostra realitzada al taller de Maria Helguera, exprofessora d’EINA, a Poblenou.

L’exposició gira entorn al projecte de reedició de la peça Privació temporal de llibertat, plantejada aquesta vegada com un work in progress i a la reflexió que es deriva d’aquest treball que tracta de trobar les concomitàncies existents entre els processos de recerca i els de creació/producció d’una obra artística. Aquests poden ser alhora extrapolables als processos de producció de Disseny i pretenen donar resposta a una reivindicació que ve de lluny: la de la consideració de les matèries del Disseny i de l’Art com a camps susceptibles d’esdevenir en ells mateixos contextos de recerca, sense necessitat de recórrer a àrees col·laterals com puguin ser la Història, la historiografia, la semiòtica o la filosofia.

La sessió es planteja com una visita a l’exposició, que presenta tan sols vuit treballs, una breu reflexió sobre el procés de producció de la peça central, que dona títol a la mostra i un petit debat sobre les idees clau que recolzarien els arguments anteriorment exposats.


Enric Mas és artista, doctor, i professor d’EINA en la Menció de Creació Visual del Grau de Disseny –on actualment desenvolupa la tasca de sotsdirector– des de l’any 1998. Forma part del Grup de Recerca en Història i Estudis de Disseny (GRHED) i és professor associat de la Facultat d’Educació de la UB, on també exerceix de coordinador de Menció.

"Privació temporal de llibertat". Enric Mas
© Enric Mas
E I N A