EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

31 de maig 2017

Simposi Southern Perspectives On Transition Design

8 i 9 de juny de 2017

El Disseny per a la Transició és una àrea emergent de pràctica, estudi i recerca que promou un rol actiu del disseny en la transició a futurs més sostenibles. Assumint la complexitat d’afrontar reptes com el canvi climàtic, la pèrdua de bio-diversitat, l’escassetat de recursos, la creixent desigualtat social o les crisis migratòries, aglutina diverses branques de coneixement junt amb la cultura projectual del disseny per tal d’incidir en àmbits com les relacions entre actors i transicions, a nivell sistèmic, que generin estils de vida radicalment més sostenibles.

El simposi Southern Perspectives on Transition Design pretén ser un espai de debat per a avançar en la definició, coneixement, recerca i pràctica del Disseny per a la Transició des de l’aportació dels contextos locals del sud d’Europa i els discursos llatins.

Més informació sobre com participar.

PROGRAMA

Dijous 8 de Juny

Conferència de Terry Irwin, directora de la Design Carnegie Mellon University de Philadelphia, USA, sobre el Disseny per a la transició. Intervencions de Gideon Kossoff, investigador en Transition design de la CMU, i de Cameron Tonkinhwise, director dels estudis de doctorat de la CMU i professor de la University of Thecnology de Sidney.


Divendres 9 de juny, de 9.30h a 18.00h

Reforma Horària, Som Energia, Sostre Cívic, Idensitat, Guifi.net i Valors per a la transició: 6 perspectives locals sobre la transició
EINA

Sessió matí:

En la sessió del matí del simposi participen 6 actors locals que aporten perspectives diverses sobre una visió de transició compartida des de diferents àmbits:

Modera: Adrià Garcia i Mateu.

Després de les presentacions es realitzarà un debat amb els 6 participants + els assistents al simposi + els professors convidats de la Carnegie Mellon University: Terry Irwin, Gideon Kossoff i Cameron Tonkinwise. Tots tres investiguen i treballen el Disseny per a la transició.

Sessió tarda: Presentació de comunicacions.

Sessions obertes al públic

SESSIÓ A
9.06.2017 EINA. De 15.15h a 17.30h

SESSIÓ B
9.06.2017 EINA. De 15.15h a 17.30h

Aquesta sessió acadèmica s’emmarca dins les activitats de la línia de recerca sobre Innovació social i sostenibilitat del Grup de Recerca Design Processes d’EINA-UAB i dins el Projecte d’investigació MINECO FFI2015-64138-P Generating Knowledge in Artistic Research: Towards an Alternative Account. A Meeting Point of Philosophy, Art and Design.

CALL FOR PAPERS

El 25 de maig de 2017 és la data límit per a introduir les propostes d’abstract a la plataforma. Una selecció d’articles i pòsters serà publicada en el proper número de la revista del GdR Processos de disseny d’EINA.

El simposi és gratuït i la inscripció es fa confirmant l’assistència per e-mail mailCoordinen:
Tània Costa i Adrià Garcia i Mateu

Col·laboren:

Simposi Southern Perspectives On Transition Design
E I N A