EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

29 d'octubre 2018

"STRIP", projecte d'estudiants d'EINA a Lluèrnia

Des de l'assignatura de Color i Volum, de 1r curs del Grau de Disseny, estudiants d'EINA participen un any més a Lluèrnia, Festival del foc i la llum, que se celebra a Olot des de la posta de sol fins la mitja nit del 10 de novembre. La instal·lació es podrà visitar al Passeig de la Muralla, entre el carrer Valls vells i el carrer Llosa (referència 35 del programa de Lluèrnia).

El contingut discursiu d'STRIP és la paradoxa entre la informació –i més concretament l'indicador lumínic– i la confusió que provoca la saturació d'estímuls indicatius. S'hi han desenvolupat aquests conceptes i d'altres que se'n deriven i s'hi assimilen (la publicitat, el lema, les relacions text/imatge).

L'alumnat parteix de creacions en petit grup, que es materialitzen com a un sol treball que transmet un missatge unitari. La suma de particularitats dóna com a resultat una percepció del soroll visual que, en definitiva, impedeix la comprensió real dels missatges emesos. Es reediten, així, les reflexions de Robert Venturi sobre els excessos de l’arquitectura postmoderna a Aprenent de Las Vegas, als anys 70, que es mantenen vigents en referents contemporanis com ara la instal·lació del pavelló coreà de Codi Choy a l’última Biennal de Venècia.

Exposició


STRIP, projecte d'EINA a Lluèrnia, 2018
E I N A