EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

13 de febrer 2020

Tallers de disseny ficció ATOPIC en el marc del MURAD

El dia 11 de febrer va començar la segona edició dels tallers de disseny ficció ATOPIC, del Màster de Recerca en Disseny i Art d'EINA (MURAD).

En aquesta edició es desenvolupen els imaginaris d'ús del Prototip per al Diagnòstic de la Personalitat Aparent (DPA), que facilita el Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Barcelona. La col·laboració té com a objectiu materialitzar la transferència de coneixement entre la universitat i la societat, amb finalitats divulgatives.

Durant dos mesos, els i les estudiants del mòdul de Recerca en disseny II, juntament amb les investigadores Elena Bartomeu i Dolors Soriano, i el director del Centre de Visió per Computador Fernando Vilariño, desenvoluparan l'outreach del prototip usant la ficció com a tècnica de disseny, i projectant els seus usos, formes, distopies, etc.

Com serà una entrevista de treball quan el procés de selecció inclogui una anàlisi biomètrica de personalitat? Per què conèixer a algú si el seu perfil de personalitat biomètrica no encaixa amb els teus interessos en una relació? Quin tipus de maquillatge pot distorsionar l'anàlisi de reconeixement facial? Amb aquestes i d'altres preguntes s'obre el debat, i s'inicia el disseny del projecte que ens permetrà anticipar els imaginaris del futur que qüestionen el nostre present d'avui.


La presentació pública de resultats serà el dia 1 d'abril a les 18h a la Library Living Lab, Biblioteca Miquel Batllori, a Sant Cugat del Vallès.

Tallers de disseny ficció ATOPIC en el marc del MURAD
E I N A