EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Blog d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

18 de desembre 2018

Víctor García Tur guanya el Mercè Rodoreda de contes, premi atorgat a la Festa de les Lletres Catalanes

Víctor García Tur, alumni i professor d'Últimes Tendències del Disseny al tercer curs del Grau de Disseny, ha guanyat el 21è Mercè Rodoreda de contes i narracions amb El país dels cecs. Els premis de la Festa de les Lletres Catalanes es vas lliurar en la 68a edició de la Nit de Santa Llúcia.

L'obra de Tur és una reflexió sobre la idea de falsedat i plagi, on l'autor fa un “homenatge a l'herència d'autors com Borges, Kipling o Ursula K. Le Guin”. Amb El país dels cecs, Tur, diu, ha anat a un karaoke literari i ha cantat cançons que el van motivar a partir de contes de grans autors que ha reelaborat i tergiversat.

D'esquerra a dreta, Jordi Cabré, Maite Carranza, Víctor García Tur, Marcel Mauri, Carles Rebassa i Núria Franquet, aquest divendres, abans del lliurament dels premis de la Nit de Santa Llúcia.
D'esquerra a dreta, Jordi Cabré, Maite Carranza, Víctor García Tur, Marcel Mauri, Carles Rebassa i Núria Franquet, aquest divendres, abans del lliurament dels premis de la Nit de Santa Llúcia. © Albert Bertran
E I N A